Nedelja, 26. May 2024.
Najave događaja

Izložbom slika „Artemida“ Bazila Duliškoviča u subotu 21. oktobra počinje nova sezona u Kultunoj zoni

17.10.2023.

Treća sezona izložbi savremene umetnosti u Kulturnoj zoni započinje izložbom slika Bazila Duliškoviča. Otvaranje izložbe zakazano je za subotu 21. oktobar u 19 časova.

Na prvoj izložbi Bazila Duliškoviča u Srbiji – koju će ugostiti Kulturna zona Novog Kneževca – imaćete priliku pogledati selekciju njegovih najnovijih radova nastalih u periodu između 2018 i 2023. godine.

 

Akademski slikar, vajar i multimedijalni umetnik Bazil Duliškovič rođen je 1969. godine u ukrajinskom Vinogradivu. Svoj zavičaj napušta 1991. godine da bi započeo studije u Budimpešti. 1996. godine diplomira na Univerzitetu likovne umetnosti u Budimpešti na odseku slikarstva, gde će završiti i postdiplomske studije 1998. godine. Od 2000-te godine redovno izlaže kako u Mađarskoj tako i u inostranstvu. Izlagao je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u Mađarskoj, Nemačkoj, Austriji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Turskoj, Slovačkoj i Češkoj. Preko uspešne samostalne izložbe 2021. godine u galeriji David Kovats u Londonu, njegova slika „Anatomija raja” se plasira na prestižnu aukciju kuće Sotheby’s, a njenom prodajom se Duliškoviču otvaraju nova vrata i mogućnosti na međunarodnoj umetničkoj sceni.

Organizatori pozivaju zainteresovane da se pridruže na svečanom otvaranju „da zajedno uživamo u otkrivanju unikatnog, čarobnog sveta figurativne likovne umetnosti ovog nesvakidašnjeg umetnika.“

Izložbu će otvoriti Robert Sabo Benke, predsednik i umetnički rukovodilac Udruženja Kulturna Zona
Izložba je otvorena do 10-og novembra, 2023

 

 

 

Oznake:

Scroll