Cetvrtak, 13. June 2024.
Najave događaja

Tri besplatne projekcije 13. decembra u bioskopu

11.12.2023.

U sredu 13. decembra u novokneževačkom bioskopu emitovaće se tri filma, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Šta je na repertoaru, pogledajte u nastavku.

 

KRCKO ORAŠČIĆ I MAGIČNA FLAUTA

sreda 13. decembar 16 h 

ulaz: besplatan

Na Badnje veče, mlada devojka Marija poželeće da se vrati u detinjstvo i želja će joj se nekim čudom ostvariti! Ona se smanjuje na veličinu svojih starih igračaka koje će tom prilikom oživeti. Drveni lutak Krcko Oraščić se pretvara u prelepog princa Đorđa, koga je u drvenu lutku tužnog lica pretvorila zla kraljica pacova. U ovoj božićnoj animiranoj avanturi , Marija, Đorđe i njihovi prijatelji igračke krenuće na put u čarobnu Zemlju cveća sa ciljem da spasu svet od zlih ljudi pacova.

 

Reditelj: Viktor Glukhushin

 

 

 

 

KANTERVILSKI DUH

sreda 13. decembar 18 h 

ulaz: besplatan

Engleska s kraja devetnaestog veka, kada naučni pronalazak donosi nove poglede na svet. Moderna američka porodica useljava se u svoju tek kupljenu seosku kuću kako bi saznala da li je okružuju duhovi. Ser Simon Kantervil uspešno pohodi terenom više od tri stotine godina, ali u momentu kada pokušava da uplaši nove ukućane susreće se sa novim izazovima.

 

Reditelji: Kim Burdon, Robert Chandler

 

 

 

YU GRUPA: TRENUTAK SNA

sreda 13. decembar 20 h

ulaz: besplatan

U ovaj jedinstven film, sniman 7 godina, stalo je 80 godina života, 60 i nešto godina sviranja rokenrola, 50 i nešto godina YU Grupe i 45 godina jedne bivše zemlje. Film “Yu Grupa – Trenutak sna” je priča o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime ali je i priča o jednoj porodici. O porodici u kojoj vlada slogan „Svi za jednog, jedna za sve“. Film prati braću Jelić koji se rađaju i odrastaju zajedno sa novom Jugoslavijom. Ovaj istovremeno epski i duboko intiman film, kreativno koristi arhivski materijal i dosada neviđene porodične Super 8 filmove da ispriča priču o trajanju, ljubavi i intimnoj borbi za porodici. Za razliku od uobičajenih muzičkih dokumentarnih filmova koji samo prate karijeru, ovo je i intiman pogled na to šta znači biti porodica, šta znači žrtvovati se, ali i šta znači biti deo istorije. Tokom sedam godina snimanja filma , životi članova grupe su se promenili, cela planeta se promenila, ali kako Žika Jelić na koncertu kaže „I dalje bez promena u Yu Grupi…“

 

Reditelj: Darko Lungulov

 

Oznake: ,

Scroll