Nedelja, 5. May 2024.
Obrazovanje

Dan planete Zemlje osnovci obeležili uz lavirint od plastične ambalaže, kviz i reciklažu

23.04.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Povodom Dana planete Zemlje, učenici sedmog razreda osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Kneževca izgradili su lavirint od plastične ambalaže koju su prikupljali od početka školske godine u sklopu predmeta Moja životna sredina. Pored toga, oni su sastavljali i pitanja za kviz na temu ekologije, u kojem su im se potom priključili i ostali učenici škole.

Sama aktivnost započela je još u septembru, i prema rečima nastavnice geografije, učenici su se potrudili da sakupe plastičnu ambalažu, a kroz pripremu kviza i učestvovanje u njemu na zanimljiv način su stekli znanje o ekologiji i reciklaži.

Prema rečima sagovornica, njihovu akciju prepoznala je kompanija NIS, te su se radnici ove kompanije priključili prikupljanju plastične ambalaže. Kako su naglasile ovom prilikom, pored prikupljanja ambalaže i izgradnje lavirinta za potrebe kviza, najvažniji deo ove aktivnosti je to što će učenici učestvovati u reciklaži celokupne prikupljene plastične ambalaže i steći svest o važnosti recikliranja.

 

Scroll