Ponedeljak, 29. April 2024.
Obrazovanje

Mali maturanti polagali završni ispit iz tri predmeta

26.06.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Mali maturanti su protekle nedelje polagali završne ispite, tzv. malu maturu. Oni su u tri dana polagali test iz maternjeg jezika, sledio je test iz matematike, a poslednjeg dana učenici su polagali test iz izbornog predmeta. Kao izborni predmet učenici su mogli da biraju između istorije, biologije, geografije, hemije i fizike. Ukupno 82 učenika i učenica iz Novog Kneževca, Banatskog Aranđelova i Srpskog Krstura, ispite su polagali zajedno u holu škole u Novom Kneževcu

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ kaže da je zadovoljan uspehom maturanata na završnom ispitu, te da se prosečan uspeh ostvaren na ispitu ne razlikuje mnogo u odnosu na ostvaren prosečni uspeh iz prethodnih godina.

Razlika u odnosu na prethodne godine je ta što su maturanti umesto kombinovanog testa, koji se sastojao od pitanja iz pet predmeta, sada polagali test sa pitanjima iz jednog izabranog predmeta, za koji su učenici takođe u školi imali organizovane pripremne časove.

Ovom prilikom sa sagovornikom smo sumirali i proteklu školsku 2022/23. školsku godinu.

Konačni rezultati završnog ispita biće poznati 28. juna, nakon čega sledi popunjavanje liste želja, te na kraju i upis u izabranu srednju školu.

Oznake: , ,

Scroll