Ponedeljak, 29. April 2024.
Obrazovanje

Na Dan škole ispraćeni maturanti Osnovne muzičke škole

27.06.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Školsku godinu završili su i učenici novokneževačke Osnovne muzičke škole. Tim povodom u dvorištu škole upriličen je Muzički maraton, a ujedno su obeleženi Dan škole i Svetski dan muzike. Prijatno poslepodne bilo je ispunjeno muziciranjem učenika svih odseka škole, a dvanaestoro maturanata dobilo je svedočanstva o završenom školovanju u Osnovnoj muzičkoj školi. Među njima je i Natalija Jolić, koja je osam godina učila flautu.

Na svečanosti su, takođe, uručene pohvalnice učenicima koji su u protekloj školskoj godini učestvovali na takmičenjima, a Flora Oros je proglašena za učenicu generacije. Prema rečima direktorice ove ustanove, ove školske godine školu je pohađalo 155 učenika i učenica iz Novog Kneževca i naselja

Kako je rekla sagovornica, jedna od maturantkinja svoje školovanje nastaviće u Novom Sadu u Srednjoj muzičkoj školi „Isidor Bajić“. Na muzičkom maratonu učestvovali su i bivši učenici novokneževačke muzičke škole, koji su nakon završetka osnovne muzičke škole nastavili svoje muzičko obrazovanje.

 

Oznake: , ,

Scroll