Ponedeljak, 6. May 2024.
Ekonomija

Na Sajmu zapošljavanja najviše posla za radnike sa trećim stepenom obrazovanja

08.04.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Na osamnaestom Sajmu zapošljavanja održanom u holu Doma kulture u Kanjiži ponuđeno je bilo stotinak radnih mesta. Radna mesta ponudilo je šesnaest poslodavaca iz Kanjiže, Novog Kneževca, Sente, Subotice i okoline. Mnogi od njih redovno svoje radnike traže na sajmovima zapošljavanja, a kako kađu, često baš ovde pronađu kvalitetne radnike.

Prema rečima direktorice filijale Kikinda Nacionalne službe za zapošljavanje Jelene Mitrović, ova aktivnost ima za cilj da pomogne kako radnicima, tako i poslodavcima, da pronađu adekvatan posao odnosno radnika. A svake godine mere se i efekti održavanja sajma.

Lepeza ponuđenih radnih mesta i na ovogodišnjem sajmu bila je široka. Posao se nudio kako za nekvalifikovane radnike, tako i za one sa srednjom i visokom stručnom spremom.

Sajam zapošljavanja je mera aktivnog traženja posla koji organizuje Nacionalna sluižba za zapošljavanje, kojom se tražiocima posla i poslodavcima omogućava neposredno stupanje u kontakt, gde imaju priliku da predaju svoju radnu biografiju i obave prvi razgovor za posao, i to sa više različitih poslodavaca.

 

Scroll