Cetvrtak, 2. May 2024.
Kultura

„Tatadrvo“ – novi film Igora Lazina o prihvatanju i suživotu s gubitkom

19.09.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Projekcija novog filma u režiji Igora Lazina pod nazivom „Tatadrvo“ održana je u Kulturnoj zoni u Novom Kneževcu. Brojnu publiku koja se okupila na premijeri činili su porodica, prijatelji i komšije, a njih je dirnula priča o porodici koja doživljava bolni gubitak i bori se sa svim emocijama koje taj gubitak nosi. Nakon premijere, publika je imala priliku da sa autorom porazgovara i podeli svoje utiske, za šta je sam autor rekao da je jedno lekovito iskustvo.

Tokom razgovora koji je prethodio projekciji, autor je otkrio da dvadeset godina nije radio na filmu, te da je ovo prvi put da je stvaralaštvu pristupio izostavljajući sopstvena iskustva i emocije.

Igor Lazin je ilustator, vizuelni umetnik i reditelj animiranih filmova. Rođen je u Novom Kneževcu, a trenutno živi i stvara u Mađarskoj. Završio je studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.Lutkarski film „Tatadrvo“ adaptacija je istoimenog, više puta nagrađenog romana Lasla Koložija. Produkciju filma sufinansirao je Nacionalni filmski institut Mađarske, a predstoji mu prikazivanje na evropskim festivalima.

Oznake: ,

Scroll