Petak, 3. May 2024.
Ekonomija

U toku je prijava na konkurs za zamenu kotlova za grejanje

01.06.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

U toku je prijava na konkurs za zamenu starih kotlova za grejanje. Zainteresovani sugrađani imaju rok da neophodnu konkursnu dokumentaciju podnesu do 21. juna. Za ovaj konkurs iz budžeta opštine Novi Kneževac i Ministarstva za zaštitu životne sredine izdvojeno je ukupno dva i po miliona dinara, a 70 odsto troškova ugradnje novih kotlova snosi opština, dok 30 odsto građani. Cilj ovog konkursa jeste smanjenje zagađenja vazduha kao posledice ispuštanja štetnih supstanci iz individualnih ložišta.

Zbog velikog broja zainteresovanih za ovaj konkurs, opštinska komisija već izlazi na teren kako bi proverila da li je sve ono što su građani naveli u prijavi tačno, između ostalog, da li je u kući instalirano centralno grejanje, radijatori i kotlovi, a pažnja se obraća i na to u kakvom je stanju je stolarija i termoizolacija na stambenom objektu.

Kako je objasnio sagovornik, nakon isteka roka za prijavu, 22. juna biće objavljena rang lista. Konkurs se za sada sprovodi samo na teritoriji naselja Novi Kneževac, jer je u ostalim naseljima opštine u toku gasifikacija. Na Javnom konkursu za sufinansiranje mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora na teritoriji opštine Novi Kneževac u prošloj godini bilo je dodeljeno 43 nova kotla.

 

Oznake: , ,

Scroll