Utorak, 25. June 2024.
Najave događaja

Grupna izložba Umetničkog udruženja Streamlet u subotu 10. februara u Kulturnoj zoni

08.02.2024.
Grupna izložba Umetničkog udruženja Streamlet biće otvorena u subotu 10. februara u Kulturnoj zoni u 18 časova. Na otvaranju će performans izvesti Heni Varga, uz muzičku pratnju Arpada Serde.
U susret otvaranju izložbe, iz udruženja Streamlet kažu
– Pre 10 godina je pored Tise u Kanjiži počeo da žubori još jedan potočić. Naišao je na plodno tlo u kojem stanuju umetnici. Slikari, glumci, keramičari, plesači, muzičari. Ljudi koji umeju da stvore i pruže lepotu. Tokom tih 10 godina ih je povezivao potočić, rasli su u njemu i oko njega, i stasali u čvrsto povezanu grupu koja baš kao i voda, uvek traži nove puteve. Ova stanica, ovaj jubilej je proslava u čast svih njih koji uprkos preprekama nastavljaju da daju lepotu, baš kao i moćno drvo kraj vode čiji se koren širi i hrani nove mladice.
Ovom prilikom umetnici predstavljaju svoje radove nastale tokom umetničkog kampa 2023. godine, a materijal pod imenom TIME LINE nas vodi kroz neke od najvažnijih momenata u nastajanju i postojanju udruženja. Stvaraoci sa umetničkog kampa: Tijana Šćekić Kukli, Nenad Tomin, Renata Šomorai, Kornelia Nađ, Lenard Toldi, Čenge Krajčo, Žoka Salma, Laura Sagmeister, Čaba Balint

Izložba je otvorena od 10. februara do 10. marta

Prateća manifestacija: „Likovni klubić” u galeriji, pod vođstvom Tijane Šćekić Kukli.
15-16. februar (za uzrast od 7-15 godina )
17. februar (za odrasle)
Više informacija na: e-mail: tuhujuhu@gmail.com / tel.: 0642616403
Scroll