Ponedeljak, 20. May 2024.
Poljoprivreda

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković u poseti Novom Kneževcu i Jazovu

22.08.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković posetila je severni Banat, gde je imala priliku da razgovara sa novokneževačkim i čokanskim poljoprivrednicima. Prema njenim rečima cilj ove posete jeste u tome da se saslušaju poljoprivrednici i da im se maksimalno pomogne i izađe u susret kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja. Ona je istakala da je budžet za poljoprivredna davanja za ovu godinu preko 110 milijardi dinara.

Slavko Janjatov, ratar iz Novog Kneževca već dugi niz godina se bavi ovom proizvodnjom. On obrađuje oko 300 hektara zemlje, i u razgovoru se osvrnuo na dosadašnju pomoć dobijenu od države u vidu subvencija.

Nandor Bajus, stočar iz sela Jazova kod Čoke, koji se bavi uzgajanjem ovaca već 35 godina, već 17 godina uzima podsticaje od države za ovu granu stočarstva. On je iskoristio priliku da pita ministarku da li će se subvencije za ovce podići, pošto se poslednjih četrnaest godina nisu menjale i iznose sedam hiljada dinara.

Poljoprivrednici su ove godine dobili 18 000 dinara po hektaru na ime subvencija za biljnu proizvodnju, što bi za cilj trebalo da ima povećanje poljoprivrende proizvodnje, zaključila je ministarka Tanasković.

 

Scroll