Ponedeljak, 20. May 2024.
Ekonomija

Na Sajmu zapošljavanja u Kanjiži 90 slobodnih radnih mesta

27.03.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Petnaestak poslodavaca iz Kanjiže, Novog Kneževca, Sente, Subotice i okolnih mesta imalo je upražnjeno radno mesto za 90 radnika različitih profila i nivoa obrazovanja na sedmanaestom Sajmu zapošljavanja, koji je održan u holu Doma kulture u Kanjiži. Prema rečima direktorice filijale Kikinda Nacionalne službe za zapošljavanje Jelene Mitrović, ova aktivnost ima za cilj da pomogne kako radnicima, tako i poslodavcima, da pronađu adekvatan posao odnosno radnika. A na ovogodišnjem sajmu ponuda poslova bila je šarolika.

Radnike na nekoliko različitih pozicija na ovogodišnjem sajmu tražili su i predstavnici Keramike Kanjiža. Šansu za zaposlenje u ovoj kompaniji imale su osobe sa različitim nivoima stručne spreme, dok je za one bez iskustva, a koji zadovolje kriterijume, predviđena i obuka.

Pored trgovaca i prodavaca, radnika u proizvodnji i drugih poslova koji zahtevaju srednjoškolsko obrazovanje, kao i nekvalifikovanih radnika, ove godine na sajmu zapošljavanja u Kanjiži potrebe je bilo i za visokoobrazovanim radnicima, pa su se tako tražili diplomirani menadžer, diplomirani hemičar, kao i inžinjer i tehničar mehatronike.

Sajam zapošljavanja je mera aktivnog traženja posla koji organizuje Nacionalna sluižba za zapošljavanje, kojom se tražiocima posla i poslodavcima omogućava neposredno stupanje u kontakt, gde imaju priliku da predaju svoju radnu biografiju i obave prvi razgovor za posao, i to sa više različitih poslodavaca. Kako je zaključila direktorica filijale Kikinda NSZ, ova mera daje dobre rezultate, što je utvrđeno merenjem efekata zapošljavanja. Kako je istakla, dosadašnji rezultati na teritoriji Severnobanatskog okruga pokazuju da su na sajmovima zapošljavanja poslodavci ispunili 27 odsto potreba za radnicima.

Scroll