Ponedeljak, 20. May 2024.
Zdravlje

Nova vozila za Dom zdravlja Kanjiža

19.07.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Domu zdravlja Kanjiža uručena su tri nova putnička vozila za potrebe obavljanja usluge zdravstvene zaštite u naseljima opštine. Od tri vozila, jedno će biti dostupno zdravstvenim radnicima u Martonošu, drugo u Trešnjevcu i treće u Kanjiži. Prema rečima direktorice Doma zdravlja Kanjiža na ovaj način poboljšaće se usluga pružanja zdravstvene zaštite pacijentima koji su nepokretni ili nisu u mogućnosti da dođu na lečenje, te omogućuti zdravstvenim radnicima da nekoliko puta nedeljno obiđu pacijente u manjim naseljima.

Sredstva za nabavku novih vozila obezbeđena su iz budžeta opštine Kanjiža i iznosila su 5 i po miliona dinara. Prema rečima presednika opštine Kanjiža, u planu je nabavka dodatnih vozila kako bi služba zdravstvene zaštite građana bila efikasna u svih trinaest naselja oppštine.

Dom zdravlja Kanjiža na godišnjem nivou zdravstvenu zaštitu kod kuće obezbeđuje za oko 1500 pacijenata na teritoriji čitave opštine, a na teren izlaze medicinske i patronažne sestre, laboratorijski tehničari, kao i lekari koji obavljaju kućne posete.

Scroll