Nedelja, 19. May 2024.
Obrazovanje

Ognjen Aksentijević osvojio četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u poznavanju engleskog jezika održanom u Italiji

02.06.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Ognjen Aksentijević, učenik petog razreda Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Kneževca osvojio je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u poznavanju engleskog jezika. On je jedan od troje đaka iz Srbije koji su učestvovali na ovom takmičenju održanom u italijanskom gradu Lido di Jesolo, nedaleko od Venecije. Ognjen se za ovo takmičenje pripremao na dodatnim časovima engleskog jezika, a kako kaže, učio je i kod kuće.

Pored utisaka koje nosi sa samog takmičenja, sa sobom je poneo i mnoge lepe uspomene. Ognjen kaže da mu se veoma svidela i hrana u Italiji, te da je na ovom takmičenju stekao i nove drugare.

Nastavnik engleskog jezika Ljubomir Sušić Ognjena je pripremao za ovo takmičenje. Kako kaže, on je njegov nastavnik već tri godine, vredno su radili kako na samim časovima, tako i na dodatnoj nastavi. Takmičenje je kvalifikacionog karaktera i održava se u tri kruga, prva dva kruga su održana u školi, a kako je ovom prilikom istakao, Ognjen je prvi učenik novokneževačke osnovne škole koji se kvalifikovao na Evropsko prvenstvo.

Za Ognjena i njegovog nastavnika upriličen je prijem u Opštini Novi Kneževac. Njih su ugostili predsednik opštine Novi Kneževac dr Radovan Uverić i  član Opštinskog veća Nedeljko Krišanov.

Na ovom takmičenju učestvovali su i učenici iz Bugarske, Jermenije, Albanije, Hrvatske, Rumunije, Turske, Italije, Azerbejdžana, Moldavije, Ukrajine i Litvanije. Pored odmeravanja znanja sa ostalim učenicima iz Evrope, takmičari su imli priliku da učestvuju u sekcijama i izletima.

Oznake: , ,

Scroll