Nedelja, 19. May 2024.
Obrazovanje

Osnovci se plasirali na okružno takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

07.05.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Novokneževački osnovci pokazali su koliko poznaju saobraćajna pravila, te kako se snalaze na poligonu spretnosti na ovogodišnjoj opštinskoj smotri „Šta znaš o saobraćaju“. Najbolji među njima nagrađeni su vrednim nagradama- biciklom, a slušalicama i bešičnim zvučnikom nagrađeni su i učenici koji su osvojili drugo i treće mesto. Učenici su bili podeljeni u nekoliko kategorija, a za ovo takmičenje pripremali su se uz pomoć svojih nastavnika.

Osvojivši prvo mesto na opštinskom takmičenju, učenici su se plasirali na sledeći nivo tj. okružno takmičenje, koje će se održati 12. maja u Adi. Prema rečima organizatora, svake godine prijavi se veliki broj učenika koji žele da se oprobaju u takmičenju o poznavanju saobraćaja.

Smotra „Šta znaš o saobraćaju“ održava se 55. put, a učenici novokneževačke škole na takmičenju aktivno učestvuju već dvadeset godina. Takmičenje se organizuje u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Auto-moto savezom Srbije. Nagrade za učesnike i kotizacije za učestvovanje na takmičenju obezbedio je Savet za bezbednost saobraćaja lokalne samouprave Novi Kneževac, istakao je sagovornik.

 

Scroll