Ponedeljak, 20. May 2024.
Kultura

Retrospektivnom grupnom izložbom „Streamlet“ obeležio jubilej

12.02.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Grupnom retrospektivnom izložbom umetničko udruženje „Streamlet“ iz Kanjiže proslavilo je jubilej –  deset godina postojanja. Na otvaranju izložbe u Kulturnoj zoni performans je izvela Heni Varga uz muzičku pratnju Arpada Serde. Umetnici okupljeni oko udruženja predstavili su svoje radove nastale tokom umetničkog kampa 2023. godine, a jedan segment izložbe posetioce vodi kroz neke od najvažnijih momenata u nastajanju i postojanju udruženja.

Udruženje je nastalo pre deset godina okupivši lokalne slikare, glumce, keramičare, plesače i muzičare. Zahavaljujući kreativnoj sinergiji, iza njih je mnoštvo realizovanih programa, među kojima su plesne i pozorišne radionice, slikarske radionice za decu i odrasle, izložbe, performansi i inkluzivne plesne radionice.

U okviru obeležavanja jubileja u Kulturnoj zoni održaće se i „Likovni klubić” koji vodi članica udruženja Tijana Šćekić Kukli. Radionice za uzrast od 7 do 15 godina održaće se 15, 16, i 17. februara od 17 časova, a za odrasle 17. februara od 19 časova.

Postavku je moguće pogledati do 10. marta svakog dana osim nedeljom i ponedeljkom, u periodu od 18 do 20 časova.

 

 

Scroll