Ponedeljak, 20. May 2024.
Zdravlje

Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Sveti vračevi” dodeljen sertifikat o akreditaciji na sedam godina

31.01.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Sveti vračevi“ iz Novog Kneževca dodeljen je setrifikat o akreditaciji. Sertifikat dodeljuje Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova, a specijalnoj bolnici ovaj sertifikat dodeljen je na period od sedam godina i to za sedam oblasti – rukovođenje, upravljanje, ljudski resursi, upravljanje informacijama, internističke grane, apoteka i životna sredina. Sam proces akreditacije, sa svim neophodnim pripremama, prema rečima v.d. direktorice bolnice dr Renate Mikloš trajao je nešto više od godinu dana.

Tročlana komisija Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova u trodnevnoj poseti pregledala je svu neophodnu dokumentaciju i obišla bolnička odeljenja, a potom održala razgovore sa tri fokus grupe koju su činili zaposleni u ustanovi, pacijenti i predstavnici lokalne samouprave. Nakon svega, komisija je vršila ocenjivanje.

Ovom prilikom sagovornica je istakla da su u samom procesu akreditacije učestvovali svi zaposleni u ustanovi, koji su dali svoj maksimum kako bi procedure bile usklađene sa propisanim.

Scroll