Nedelja, 19. May 2024.
Obrazovanje

Uspesi gimnazijalaca su najbolja reklama za školu

08.06.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Učenici Gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“ ove školske godine ostvarili su zapažene rezultate na republičkim i pokrajinskim takmičenjima iz raznih predmeta. Oni su se takmičili iz biologije, hemije, geografije, istorije, stonog tenisa, likovnog i latinskog jezika, a ekipa učenika Gimnazije pobedila je u kvizu tolerancije „Koliko se poznajemo“. Maturantkinja Gimnazije Biljana Krasić osvojila je treće mesto na republičkom takmičenju iz biologije, ostvarivši 98 od mogućih 100 bodova. Zahvaljujući ovom uspehu, ona će željeni fakultet upisati bez polaganja prijemnog ispita.

Zapaženi rezultat osvojio je učenik 3. razreda Gimnazije Aleksandar Stanisavić, koji je na republičkom takmičenju iz geografije Nacionalna geografska olimpijada osvojio treće mesto.

Iza njihovih rezultata stoji mnogo predanog rada i truda van nastave, a kako kažu, imali su i veliku pomoć svojih profesora koji su ih pripremali za takmičenja.

Za učenike i njihove profesore upriličen je prijem u opštini Novi Kneževac, gde su ih ovom prilikom ugostili predsednik opštine dr Radovan Uverić i član opštinskog veća zadužen za obrazovanje i sport Nedeljko Krišanov.

Ovom prilikom direktorica Gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“ iz Novog Kneževca poručila je da je uspeh ovih učenika najbolja reklama za njihovu školu.

Sagovornici su ovom prilikom gimnazijalcima poželeli još mnogo uspeha na budućim takmičenjima, a budućim srednjoškolcima poručili da razmotre novokneževačku Gimnaziju za nastavak svog školovanja, jer će u njoj steći znanje i veštine koje će u mnogome olakšati upis na željeni fakultet.

Oznake: ,

Scroll