Ponedeljak, 20. May 2024.
Zdravlje

Za kompletnu rekonstrukciju odeljenja Psihijatrija 2 Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti “Sveti vračevi” dobila sto miliona dinara

09.05.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Za kompletnu rekonstrukciju odeljenja Psihijatrija 2 Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Sveti Vračevi“ Pokrajinska vlada izdvojila je sto miliona dinara. Reč je o najstarijoj zgradi u bolničkom kompleksu, a na ovom odeljenju, koje broji 57 postelja, leče se bolesti zavisnosti. Prema rečima vd direktora ove ustanove dr Renate Mikloš, predstoji raspisivanje javne nabavke, te potpisivanje ugovora sa izvođaćima radova, nakon čega će se početi sa radovima na rekonstrukciji.

Odeljenje Psihijatrije 2, za čiju je rekonstrukciju ustanova dobila sredstva na konkursu Pokrajinske vlade preko Uprave za kapitalna ulaganja, obišao je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. On je rekao da očekuje da će radovi na rekonstrukciji ovog objekta započeti tokom leta.

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti “Sveti Vračevi” u Novom Kneževcu ima tri stotine bolničkih postelja. Psihijatri u ovoj ustanovi obave gotovo 4000 ambulantnih pregleda godišnje, a neurolozi oko 1300. Bolnica ima sertifikat o akreditaciji na sedam godina, što je najveće priznanje koje dodeljuje Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Vojvodine.

Scroll