Utorak, 25. June 2024.
Najave događaja

Recital Kristine Stankov i Lucije Vukov 22. juna u Kulturnoj zoni

20.06.2023.
Recital Kristine Stankov i Lucije Vukov održaće se u četvrtak 22. juna u Kulturnoj Zoni. Mlade flautistkinje ovom prilikom izvodiće dela poznatih kompozitora kao što su Teleman, Debisi, Pjacola i Mocart. Publiku će pozdraviti i koncert najaviti Timea Bartoš, profesorka harmonike iz Osnovne muzičke škole Novi Kneževac.
Početak programa zakazan je za 18 časova, a ulaz je besplatan.
Lucija Vukov rođena je 2005. godine u Subotici. Nižu muzičku školu na odseku flate završila je 2020. godine i tada je bila proglašena za đaka generacije Muzičke škole u Subotici. U nižoj i srednjoj muzičkoj školi je u klasi prof. Kristine Molnar. Do sada je nastupala na brojnim koncertima, izložbama, promocijama knjiga, a imala je priliku nekoliko puta da svira sa Subotičkom filharmonijom. Osvojila je brojne nagrade, između ostalih,  na Međunarodnom takmičenju duvača „Femus“ kao i na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz flaute, kamerne muzike, teorije muzike i muzičkih oblika.
Kristina Stankov je osnovnu muzičku školu završila u Novom Kneževcu u klasi Marijane Gutvajn 2021. godine kao đak generacije. Trenutno je učenica srednje muzičke škole u Subotici u klasi Kristine Molnar. Učestvovala je na brojnim međunarodnim i republičkim takmičenjima kao solista, ali i kao član kamernog sastava „Tre farfalle“, te na takmičenjima iz teorije muzike i harmonije. Član je Subotičkog gradskog duvačkog orkestra sa kojim je svirala na raznim takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu. Sa Lucijom Vukov je održala prvi solistički koncert u decembru prošle godine.

Oznake: ,

Scroll