Cetvrtak, 9. May 2024.
Kultura

Druženje sa Mirjanom Bobić Mojsilović u novokneževačkoj biblioteci

19.03.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Pred prepunom salom Narodne biblioteke „Branislav Nušić“ u Novom Kneževcu održano je književno veče Mirjane Bobić Mojsilović. U prijatnom druženju sa publikom, autorka je promovisala svoj novi roman „Sazvežđe svitaca“, govorila o romanu „Tvoj anđeo čuvar“, te recitovala pesme iz njene zbirke poezije. Okupljenima je ovom prilikom ispričala i neke od stvarnih događaja koji su je pokrenuli i preokrenuli tok radnje novog romana, te je spasili stvaralačke krize koja je trajala skoro tri godine.

Novi Kneževac je posetila pre desetak godina, kada je u ovdašnjem pozorištu igrana predstava koju je pisala. Kako je rekla, uživa u interakciji sa svojom čitalačkom publikom i več dvadeset tri godine širom zemlje i regiona redovno održava književne večeri i druženja sa svojom publikom.

Mirjana Bobić Mojsilović čitalačkoj publici poznata je više od dvadeset godina. Diplomirala je novinarstvo, vodila je nekoliko autorskih televizijskih emisija, a po njenim romanima i tekstovima izvode se predstave, te snimaju popularne televizijske serije među kojima su i aktuelne „Azbuka našeg života“ i „Tajna vinove loze“.

 

Scroll