Sreda, 8. May 2024.
Poljoprivreda

Održano predavanje za severnobanatske poljoprivrednike

30.01.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Kraj meseca februara je deo godine kada novokneževački poljoprivrednici razmišljaju o predstojećeoj setvi koja treba da počne sa prvim prolećnim danim. S toga su predstavnici kompanija koje se bave proizvodnjom semena održali dvodnevno stručno predavanje našim poljoprivrednicima, kako bi ih što bolje informisali i ponudili svoje linije poljoprivrednih proizvoda – semena i sredstava za zaštitu za predstojeću poljoprivrednu sezonu.

Odabir dobrih sredstava za zaštitu takođe je bila jedna od tema na ovom predavanju. O tome su govorili predstavnici kompanije koje se bave njihovom proizvodnjom.

Tima Jovanov, novokneževački zemljoradnik već duže od petnaest godina organizuje ovakva predavanja. On je istakao u razgovoru da u uslovima izmenjenih klimatskih uslova neophodno je posedovati nova saznanja koja nauka može da pruži poljoprivrednim proizvođačima.

Kako je na kraju zaključio naš sagovornik organizovanje ovakvih predavanja ima za cilj da pomognu informacijama i praktičnim savetima poljoprivrednicima.

Scroll